Als afgestudeerd industrieel ingenieur is het relatief gemakkelijk om aan een goede job te komen in deze tijden. Ingenieurs zijn veel gevraagde profielen en worden mits hard en efficiënt werken goed betaald. Volgens Vacature.com bedraagt de verloning van startende industrieel ingenieurs (ing.) €2400 bruto. Hierdoor horen ze bij de best betalende starters.

Eerste job van een industrieel ingenieur

Als starter heb je diverse mogelijkheden:

  • Werken voor de overheid
  • Werken in de privé
    Meestal krijg je na uw opleiding binnen het bedrijf de leiding over één of meerder medewerkers. Veel voorkomende vacatures zijn die van werfleider, projectingenieur en kwaliteitsingenieur.
    Daarnaast komen er ook veel studenten terecht in studiebureau’s. Hier word je vooral ingezet voor het berekenen en ontwerpen van constructies. Andere mogelijke jobs zijn die van calculator of commercieel medewerker.
  • Werken als onderzoeksmedewerker bij een universiteit of hogeschool
  • Starten als zelfstandige
    Studenten met een hekel aan hierarchie boven hun hoofd of met een al dan niet schitterend idee kunnen starten als zelfstandige.
Alleszins ben je door je technische achtergrond en praktische kennis gegeerd op de arbeidsmarkt. Ook studenten die enkel hun bachelor in de industriële wetenschappen behaalden, vinden meestal relatief gemakkelijk werk.

Carrièremogelijkheden als ingenieur

Nadat je enkele jaren gewerkt hebt, worden ingenieurs vaak klaargestoomd om een managementfunctie op te nemen. Anderen kiezen er echter voor om specialist te worden in hun vakgebied waardoor ze met hun ervaring en uitgebreide kennis vaak zeer waardevol zijn voor een bedrijf.

Industrieel ingenieur loon

Het startloon van een ingenieur bedraagt gemiddeld €2400 bruto, meer hierover vind je in de post over het salaris van industrieel ingenieurs.