Bij het maken van een beroepskeuze is het nuttig om te kijken naar het startloon.
Gezien je niet morgen begint te werken in het beroep dat je kiest, is het belangrijk te kijken naar de stabiliteit van het salaris.

Startloon bio-ingenieur

Een startsalaris dat het goed lijkt te doen qua stabiliteit maar ook qua crisisbestendigheid, is dat van een bio-ingenieur. Het gemiddelde salaris van een afgestuurd master in de Bio-ingenieurswetenschappen is sinds de crisis eigenlijk alleen maar gestegen. Goed, we zagen natuurlijk een trend in de markt op het gebied van “groen en duurzaamheid”, dat daaraan bij zou kunnen hebben gedragen, maar anno 2013 is duurzaamheid geen trend meer te noemen maar een ware randvoorwaarde voor toekomstig succes van een onderneming. Het salaris van een bio ingenieur gaat mee in die filosofie.

Is het salaris van een bio-ingenieur crisisbestendig?

Het salaris van een industrieel ingenieur steeg het afgelopen jaar ook ten opzichte van 2008 en 2010 maar ligt in 2013 met € 2.537 toch ruim 130 euro lager dan de € 2.668 die de bio-ingenieur gemiddeld opstrijkt. Het salaris van een bio-ingenieur staat daarmee op de 4e plaats in de rangschikking van de salaris enquête (bron: vacature.com) van het afgelopen jaar en heeft een gemiddeld salaris als arts of tandarts dat op de 3e plaats staat in het vizier. Terwijl dat salaris alles behalve crisisbestendig lijkt gezien het feit dat het sinds 2008 met 100 euro is gezakt.

Gemiddeld startloon ingenieurs Industrieel ingenieur (ing.) Bio-ingenieur Burgerlijk ingenieur (ir.)
€2500 bruto €2650 bruto €2800 bruto

Ligt je interesse dus in de bio industrie, dan is een carrière in deze sector financieel in elk geval een verstandige keuze te noemen.