Hoe meer je weet, hoe meer je anders tegen de dingen aankijkt. Daarom hieronder een overzicht van zes verschillende boeken over afvallen en diëten!

Lees je te pletter en deel deze pagina met je vrienden via de buttons links in beeld. Laat ook even onderaan het artikel een reactie achter van wat je ervaringen met de boeken.

Het Dukan Dieet – Pierre Dukan

  • Afvallen in 4 simpele fases
  • Verlies gemiddeld 4-5 kilo gewicht in de eerste 10 dagen, daarna 1 kilo per week
  • Met een lijst van 100 voedingsmiddelen die altijd en onbeperkt gegeten mogen worden
  • Gebaseerd op jarenlange, medische ervaringen
  • Meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht in Frankrijk

Het Dukan dieet is goed vol te houden. Het is gebaseerd op de Franse keuken en biedt dus culinair aantrekkelijke maaltijden. Het is prima in te passen in de Nederlandse en Belgische eetcultuur: lunchgerechten die makkelijk mee te nemen zijn.
Geleidelijk afvallen zorgt voor een langdurig resultaat!

Het Nieuwe Wasbord Dieet – David Zinczenko

Weg met dat buikje en ontdek je wasbord! Een strakke buik en een leven lang slank in 6 weken. Het nieuwe Wasborddieet gebruikt de kracht van voedsel om verleidingen te weerstaan en vet te verbranden. Het is het enige dieet wat je aanmoedigt om juist meer lekkere dingen te eten. Weg met hongerlijden.

  • Een slanker, fitter en sterker lichaam
  • Een actief en energiek leven
  • Oefeningen waardoor je meer vetten verbrandt
  • Nieuwe recepten op basis van de 12 Wasborddieet Superfoods
  • Handige boodschappenlijstjes, tips en portierichtlijnen

David Zinczenko is hoofdredacteur van de Amerikaanse editie van Men’s Health en Women’s Health. Hij is expert op het gebied van gezondheid, fitness en voeding.

Een leven lang slank zonder dieet – Sonja Kimpen

Sonja Kimpen had vroeger zelf te kampen met gewichtsproblemen. Als geen ander weet zij dus hoe het voelt om zwaarlijvig te zijn en welke inspanning het vraagt om af te slanken en slank te blijven. Genetisch heeft zij aanleg om snel aan te komen. Maar het is niet omdat moeder natuur je niet heeft gezegend met een slank lichaam, dat je dit niet kunt krijgen. Nooit eerder verscheen er een boek waarin een gecombineerde aanpak van afslanken – lichaam, voeding, mentale inzichten en emoties – op zo’n duidelijke, down-to-earth, herkenbare en humoristische manier wordt besproken.

Mijn man is op dieet, maar hij weet het nog niet – Lien Willaert

“Mijn man is op dieet … maar hij weet het nog niet” is een boek voor levensgenieters die willen vermageren. Het is de story van Jan en Lien Verheyen die kost wat kost wilden afvallen zonder in te boeten op lekkere smaakcombinaties en -sensaties. Dit boek is niet de weergave van een zoveelste nieuw dieet, maar toont aan dat je ook ongemerkt kunt diëten. Het bevat tips om af te vallen, informatie over gezonde voeding, culinaire weetjes en persoonlijke anekdotes.

Een vlot, pretentieloos, en tegelijk degelijk onderbouwd handboek voor de lichte, gezonde en lekkere hedendaagse keuken.

“Lezen is weten!”

Afvallen op maat – Tatjana van Strien

We zijn te dik. Dat is niet gezond, dat weten we, en bovendien worden we er op aangekeken. We doen er van alles aan. Maar de ervaring leert dat die hoopvol begonnen perioden van vermageren uiteindelijk tot niets leiden en de gezondheid zelfs kunnen schaden. Gelukkig is het wel degelijk mogelijk om duurzaam af te vallen. Zónder utopische verdunningskuren en mét een op het individu gerichte oplossing.

Afvallen op maat, waarin de nieuwste inzichten zijn verwerkt, is bestemd voor al die vrouwen, mannen en kinderen met overgewicht. Daarnaast is het bedoeld voor de hulpverleners om hen heen, zoals diëtisten, artsen en psychologen.

Sterker dan suiker – Sonja Kimpen (mijn persoonlijke favoriet)

 “Bevrijd jezelf van je suikerverslaving!”

Suikerverslaving is wereldwijd bij jong en oud de meest voorkomende kwaal. Je wordt suikerverslaafd door onwetendheid en misleidende reclame. Het probleem is sociaal aanvaard én medisch miskend. Het is zelfs de grootste oorzaak van zwaarlijvigheid en suikerziekte type 2. Velen weten het niet, maar suikerverslaving richt een regelrechte ravage aan in je lichaam. Je organen raken uitgeput, je wordt humeurig, je bent onderhevig aan stemmingswisselingen, onverklaarbare moeheid, stress, futloosheid en depressies.

Suikerverslaving heeft echter niets te maken met te weinig wilskracht, maar alles met verslaafdheid na een bepaalde graad van consumptie. Suiker wordt door ondoordacht gebruik sterker dan je karakter! Maar er is goed nieuws: als je begrijpt hoe je lichaam reageert op suiker, kun je je verslaving perfect zelf aanpakken.

Dit boek verklaart hoe jij stap voor stap afhankelijk bent geworden van suiker, maar geeft je ook een duidelijk en haalbaar stappenplan om in acht weken deze uitputtende gewoonte te doorbreken, en dan ben jij voor altijd “Sterker dan suiker”.

Deze boeken kun je bestellen bij bol.com