“Wild vlees” draait volledig rond de verwerking van een overlijden van een dierbaar persoon. Een aangrijpend verhaal dat je meesleept tot het einde.

I. Onderwerp

Max, een tiener, spendeerde zeer veel tijd met zijn grootvader, Julien. Maar net wanneer hij met enkele vrienden een trektocht door de bergen organiseert, verongelukt zijn grootvader. Hier bovenop komt nog dat Max de begrafenis niet kon meemaken, omdat hij op vakantie was. Het verdriet zit diep in zijn ziel waardoor hij iedereen in zijn omgeving straal negeert. Hij speurt achter elk detail dat ook maar iets met de dood van Julien verband houdt.
De dood, verlies en verdriet spelen de hoofdthema’s in dit verhaal. Op het einde van het boek speelt ook de liefde een belangrijke rol in Max leven. Wanneer Max het overlijden van Julien heeft verteerd, merk je een overgang in zijn gedachten. Zijn leven dat een tijd stilstond begint terug op volle toeren te draaien. Linde, zijn beste vriendin, maakt hiervan nu een groter deel uit.

II. Gebeurtenissen

De enige belangrijke gebeurtenis in het verhaal is het overlijden van zijn grootvader, maar daarnaast vertelt de auteur nog enkele andere verhaaltjes zoals gebeurtenissen in het dorp. De omstandigheden zijn realistisch en herkenbaar, want iedereen heeft al eens iemand verloren die hij lief had. Het hele verhaal is mooi uitgeschreven voor jou zodat je vrijwel niet moet nadenken. Daarom is dit een perfect boek om even te ontspannen. Uiteraard raad ik het niet aan na een overlijden in uw kennissenkring, want het verhaal is soms aangrijpend.
Tegen het einde van het verhaal heeft Max het incident volledig verwerkt en hervat hij terug zijn “normale” leven. Deze grote stap van verdriet naar aanvaarding van de werkelijkheid wordt in slechts enkele pagina’s beschreven en betekent het einde van boek. Je merkt duidelijk een verandering op het gebied van sfeer. Max geniet terug van het leven en de rust in zijn ziel zoals hij vroeger deed.

III. Personages

Allereerst heb je natuurlijk Max, het hoofdpersonage. Daarnaast spelen ook nog Julien en Linde een belangrijke rol. Dan heb je nog zijn ouders en zijn zus die hem heel het verhaal door proberen te steunen. Verder komen in het verhaal nog verschillende personages voor zoals de politieagent, het ziekenhuispersoneel, de vrachtwagenchauffeur die het ongeluk veroorzaakte en de begrafenisondernemer.
Je bekijkt het gehele verhaal door de ogen van Max wat het verhaal een tikkeltje spannender maakt.

IV. Structuur

Het verhaal duurt slechts enkele weken, maar Marita de Sterck beschrijft alle handelingen en toestanden buitengewoon uitvoerig. De dikte van het boek valt zeer goed mee. Het verhaal bevat slechts één hoofdverhaallijn en verloopt volledig chronologisch.
Ik had nog nooit een roman gelezen over dergelijk onderwerp, maar dit beviel mij zeer goed. Je leest dit boek zeer ontspannend, maar tegelijkertijd voel je je een beetje somber door de gebeurtenissen.

Dit boek kun je bestellen op bol.com