Het beste non-fictie boek van Andy Mcnab die uit eigen ervaring spreekt. Bloedstollend verhaal met spannende actiemomenten. Een must-read!

AUTEUR Andy McNab
VERTAALD DOOR Pieter Verhulst
TITEL Bravo Two Zero
UITGEVERIJ Transworld Publishers Ltd / Bantam Press (1993)
ISBN NUMMER 90 269 7328 4
AANTAL PAGINA’S 318 pagina’s

 

Dit boek geeft de non-fictie weer op een manier dat je misschien niet meer kan slapen. Omdat het boek zo spannend is, heb ik het uitgelezen op één dag. De waarheid achter de oorlog in Irak is hard, waarvan dit boek maar een heel klein deeltje toont.

Dit is een genre dat je moet interesseren anders begint het nogal snel te vervelen, want ongeveer de helft van dit boek gaat over de theorie die achter de aanval zit.

Ik heb uit dit boek verschillende dingen geleerd. Ik weet nu bijna alles hoe het is om bijvoorbeeld als paracommando-eenheid in de woestijn te worden achtervolgd. Ik heb ook veel trucs onthouden om iemand onopvallend te schaduwen, achtervolgers kwijt te raken en nog veel meer.

Achteraan het boek vind je een plattegrond van hun oorspronkelijke route door Irak. Zo kun je eenvoudig volgen wat er gebeurt tijdens het verhaal. En dit helpt om makkelijker een beeld te vormen van de omgeving waarin zij leven en acties moeten ondernemen.

De schrijver is zelf in het leger actief geweest waar hij een paratraining heeft gevolgd. Hij ging naar verschillende landen en hij weet als geen ander hoe het is om beschoten, gevangen genomen en gemarteld te worden. Bij zijn ontslag uit het leger was hij de hoogst onderscheiden soldaat.
Hij heeft ook nog een fictiereeks geschreven. Deze boeken heb ik bijna allemaal gelezen en zijn even spannend als zijn non-fictie boeken. Ook deze verhalen zijn prachtig weergegeven. Alles lijkt net of het in je eigen woonkamer gebeurt.

Is er een verband tussen het leven van de schrijver en het boek?

In dit boek is er zeker een verband tussen het leven van de schrijver en het boek. De schrijver van dit boek, Andy McNab, is namelijk ook het hoofdpersonage van het boek. Dit is een non-fictie boek dat gaat over een aanval met zijn paracommando-eenheid op Iraakse elektriciteitkabels. Voor deze opdracht kreeg hij de leiding. Spijtig genoeg mislukte de opdracht. Hij en zijn eenheid werden opgepakt en in speciale gevangenissen zwaar gemarteld.

Dit boek kun je bestellen op bol.com